Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - De Vertel het VerhaalTechniek

De handigste manier om een probleem breeduit te benaderen vormt De Vertel het VerhaalTechniek. De gedachte daarachter is heel eenvoudig: Vertel gewoon een Specifieke Gebeurtenis die je dwars zit alsof het een Verhaal is, stop op ieder moment dat je bij een emotioneel beladen deel ervan aankomt en pas op ieder van die momenten Het EFT-Tapping BasisRecept toe op hetgeen dat op dat moment emotioneel opspeelt.

Elk van die “stopplekken” in het Verhaal vertegenwoordigt weer een ander Aspect van het probleem en soms word je daardoor weer naar nog diepere kwesties geleid.

Pas alleen op dat je, al werkend aan één bepaald Aspect, niet afdwaalt naar andere Aspecten of Gebeurtenissen of zelfs andere Globale Problemen. Dat gevaar ligt, zéker in het begin, nogal gauw op de loer als je je GeheugenSteuntje niet consequent blijft herhalen om jezelf gefocust te houden op het probleem. 

Alles bij elkaar lijkt het misschien toch wat intensief allemaal, maar je komt er vanzelf achter dat dat wel meevalt. En vergis je niet - het is hoe dan ook eenvoudiger en zonder meer efficiënter om deze eenvoudige vaardigheid te ontwikkelen dan gebruik te maken van de KlopScenario's die op internet veelvuldig in omloop zijn. Die lijken misschien juist handiger, ja, want die kant-en-klare Verwoordingen zijn zogenaamd ontworpen om je, ondanks dat je niet beschikt over die ene eenvoudige vaardigheid, tòch met EFT te kunnen richten op jouw Specifieke kwesties. Pogingen van buitenaf zullen echter slechts zelden met succes jouw Specifieke doel raken. Als je wèl kiest voor hulp van buitenaf, maak dan liever gebruik van de ondersteuning van een goed opgeleide GoudStandaard EFT-Beoefenaar.

Als je het idee hebt dat je zo Specifiek mogelijk bent geweest en toch niet de gewenste verlichting bereikt, is meer of betere Taal niet zomaar de oplossing. Het vinden van onderliggende emotionele kwesties en het werken met Specifieke Gebeurtenissen en Aspecten moet dan ongetwijfeld nog wat zorgvuldiger plaatsvinden.

Voor nog veel uitgebreidere informatie over de Vertel het VerhaalTechniek zie in de Emofree Tutorial The EFT Tell the Story Technique.

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl