Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - MeeProfiteren en Surrogaat EFT

MeeProfiteren

Als je nou dacht dat je alles gehad had, met het maffe Kloppen enzo, moet ik je hier helaas teleurstellen - 't kan namelijk nog maffer;-))

Het is namelijk ook nog eens zo dat je, terwijl je kijkt naar een EFT-TappingSessie (live of op een Emofreevideo* van Gary Craig op de pagina Borrowing Benefits of elders op zijn website), mee kunt Kloppen op andermans probleem en daarmee zelf dus "MeeProfiteert". Het is volkomen logisch verklaarbaar, want de kwesties die op het podium voor iemand anders aangepakt worden, zijn doorgaans heel aardig te vergelijken met die van jou. Je angst, schuldgevoel, trauma's, wrok, etc. komen inhoudelijk dan wel niet precies overeen met die van de persoon op het podium, maar je hebt wèl je eigen versies ervan. Dus hoewel het Kloppen op het podium niet exact op de Kern van jouw probleem is gericht, raakt het vaak toch het doel en komt het meestal dicht genoeg bij de Kern om grote EFT-voordelen met zich mee te kunnen brengen. Honderden ervaringen van deze soort zijn bekend.

*Maak je niet ongerust: op alle beschikbare video's van Gary Craig's Emofree is Nederlandse ondertiteling in te stellen!

Zo doe je het:

Noteer om te beginnen een vervelende herinnering (een Specifieke Gebeurtenis) die zo'n 5 seconden tot 3 minuten duurt, maar in ieder geval zó kort dat hij niet meer dan één emotionele intensiteitsverheviging bevat (die stijgingen in emotionele intensiteit worden op Emofree besproken in Uncovering Specific Events).

Maak van die Specifieke Gebeurtenis (of intensiteitsverheviging) in gedachten een Film (zie op LLL-EFT EFT-Geavanceerd - De Kunst van het Aanreiken) en geef die een korte titel. Stel de intensiteit op een 0 tot 10-schaal vast aan de hand van hoe die intensiteit zich NU manifesteert (niet de intensiteit van toen het voorval zich oorspronkelijk voordeed). In dit verband is 10 zo intens als je maar ooit hebt meegemaakt en 0 is helemaal géén intensiteit.

Speel nu een MeeProfiteren (/Borrowing Benefits)-video af en volg de aanwijzingen die je op de video worden gegeven, d.w.z.:

-  Klop Mee als er geklopt wordt.

-  Stop even als wordt aangegeven dat je moet Stoppen en je de 0 tot 10-intensiteit van je verheviging moet Vaststellen.

-  Als de intensiteit 0 is, kun je een andere Specifieke Gebeurtenis (intensiteitsverheviging) kiezen en opnieuw beginnen met de video.

-  Als de intensiteit niet 0 is, noteer je het nieuwe cijfer en begin je opnieuw met de video.

-  Als er nieuwe problemen of Aspecten opdagen tijdens het proces, maak noteer je die voor latere MeeProfiteren-sessies.

- Je sessie is voorbij als de video is afgelopen. Start dan eventueel een nieuwe sessie om overgebleven kwesties of nieuwe problemen aan te pakken. 

Je kunt de MeeProfiteren-video’s zo vaak gebruiken als je maar wilt.

Surrogaat Kloppen

En dan nòg iets wat voor velen in onze westerse maatschappij toch wel als absurd over zal komen: je kunt ook voor iemand anders Kloppen. Dat noemen we Surrogaat Kloppen.

Surrogaat EFT/EFT op Afstand is wat je doet als je op jezelf Klopt voor een probleem waar iemand anders mee zit. Of die persoon er zelf bij is, maakt niet echt uit. Dit Surrogaat Kloppen is mogelijk omdat alles in het universum met elkaar verbonden is. Zo kan ik dus, bijvoorbeeld, op mezelf Kloppen en daarmee verlichting van jouw hoofdpijn teweegbrengen. Die verbinding mag dan wel niet zichtbaar zijn, zoals een elektrisch snoer, maar hij is er duidelijk wèl. 

Puur mechanisch gezien is de uitvoering ervan vrij eenvoudig. Je hoeft niet uitgebreid "in iemand anders z'n wereld" terecht zien te komen. Je doet alleen in gedachten alsof je die ander bent. Daarna ga je aan de gang met EFT voor de kwestie, net alsof je die andere persoon bent. Zeg aan het begin van de OpstartZin wel even: "Ik ben (die en die)", om je focus te versterken. 

Sommige mensen vragen zich af of ze voor dat vervangend Kloppen geen toestemming moeten vragen aan de betrokkene. Tja, natuurlijk, als jij dat nodig vindt. Maar vraag je ook toestemming aan iedereen waar je iets negatiefs over gaat denken, ofzo? Gary Craig stelt heel duidelijk vast dat hij wat deze methode betreft nog nooit te maken heeft gehad met of gehoord heeft over enig negatief resultaat in welke vorm dan ook. Het ergste wat hij zag was "geen resultaat". 

Zie voor nog veel uitgebreidere info en instructies in de Tutorial van Emofree Surrogate EFT.

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl