Join Gary Craig's Official EFT Tapping Community

Gary Craig's EFT Community

November 2017:
Onlangs is op Emofree, de website van Gary Craig, naast de oorspronkelijke Engelse versie, de "Official Gold Standard EFT-...

Nieuws

   

EFT - Toekomstige Wolkenkrabber

EFT - Voortgezet

  EFT ZAL ZICH ONTWIKKELEN ALS EEN HEALING HIGHRISE-
   EEN TOEKOMSTIGE GENEESKUNDIGE WOLKENKRABBER

Zoals ik al meermalen heb benadrukt, kun je met Het BasisRecept, en natuurlijk vanzelfsprekend zorgvuldigheid, in allerlei omstandigheden een heel eind komen, maar is er vaak met doorzetten, enige toegevoegde kennis en diverse gespecificeerde technieken nog veel meer te bereiken. En in geval van complexere zaken als ernstig trauma e.d. komt er doorgaans sowieso meer bij kijken, wil je gedegen en vooral duurzame resultaten boeken. Vergeet ook niet dat het in de laatste gevallen, zoals óók al eerder gesteld, voor een groot deel aan te raden is om er een deskundige bij te halen!

Het belangrijkste van alles bij het werken met EFT, zowel in je eentje voor jezelf als wanneer je het een ander aanreikt, is dat je dingen vooral zo Specifiek mogelijk Benoemt (zie op Emofree in de EFT-Tutorial Intro to Being Specific with EFT Tapping).

Als we even kijken naar "hoofdpijn" als voorbeeld, heb je misschien het idee dat dat wel klinkt als een specifieke kwaal en dat is het in zekere zin ook. Het klinkt immers als een specifiek ongemak (pijn), gelegen in een bepaald deel van het lichaam (hoofd). Maar voor hetzelfde geld dient hij als paraplu voor een combinatie van verschillende sensaties, zoals een stekende pijn achter het linkeroog, gecombineerd met gebons in de linkerslaap en een zwaarte in het voorhoofd. Elk van die sensaties kun je zien als een Aspect van de hoofdpijn en kun je het beste apart benoemen en erop Kloppen. Als je eenmaal een Specifieke Beschrijving hebt, kun je Het EFT-BasisRecept dus richten op dat ene specifieke Aspect, bijvoorbeeld: "Hoewel ik die stekende pijn achter mijn linkeroog heb, ...".

Zowel bij lichamelijke als bij emotionele problemen (voor zover daar onderscheid tussen te maken is) is het dus van belang verschillende afzonderlijke stukjes (Aspecten) te benoemen die bijdragen tot het probleem en die ieder apart te "bekloppen". Dat is echt de belangrijkste sleutel tot succes bij Officieel GoudStandaard EFT

Aspecten zijn dus ook kleinere onderdelen van een emotioneel probleem en zolang je niet weet hoe je die kunt ontdekken, kunnen ze onder de oppervlakte blijven. Zolang niet alle onderdelen - Aspecten- opgelost zijn, kun je nog steeds verhoging in intensiteit ervaren op het algemene probleem en lijkt het misschien wel of "EFT niet ècht heeft gewerkt", of dat het probleem "terug is gekomen", of dat "EFT helemáál niet heeft gewerkt." De Aspecten die je al hebt opgelost zijn dat echter vaak wèl gewoon. De intensiteit die je voelt is dan doorgaans afkomstig van de Aspecten die nog onbehandeld zijn. (Zie in dit verband in de Emofree Tutorial o.a. Finding Aspects within The EFT Tapping Process.) 

Bij de herinnering aan een auto-ongeluk uit je verleden zijn verschillende Aspecten die bij triggering in het nu nog steeds spanning/emotionele reactie teweegbrengen bijvoorbeeld het felle licht van de koplampen of het gekrijs van medepassagiers in de auto zoals je dat toentertijd beleefd hebt. Het auto-ongeluk noemen we dan het "TafelBlad" en de diverse Aspecten ervan de "TafelPoten". Voor gedegen en duurzaam resultaat behandel je de verschillende TafelPoten -Aspecten- ieder afzonderlijk met één of meer KlopRondes tot de emotionele intensiteit minstens op 2 of 1 zit en het algehele probleem wat betreft het ongeluk -het TafelBlad- blijkt te zijn weggevallen, oftewel: als de TafelPoten zijn weggehaald, stort het TafelBlad vanzelf in. Wat blijft is puur de herinnering.

 

Disclaimer - Ontwerp & bouw: Digitmind.nl